Sfaturi pentru o prima experienta sexuala

By  |  0 Comments

 

 

Cand o faci pentru prima data nu este la fel ca si cand te-ai uita la televizor sau ai citi in carti. Sunt lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii atunci cand iti incepi viata sexuala. Lucruri precum neincrederea in corpul tau, sau gandul ca nu iti satisfaci partenerul, sau emotia traita in momentul respectiv nu sunt niciodata prezentate. De cele mai multe ori nu este intotdeauna „super” prima data, mai ales daca ambii parteneri sunt neexperimentati. Dar asta nu trebuie sa ii impiedice pe niciunul dintr ei sa incerce in continuare. Prima data in schimb este un moment unic.

In cele mai multe cazuri, dupa ce partenerii isi incep viata sexuala, apar si adevaratele sentimente, unul fata de celalalt. In schimb trebuie priceput ca sexul nu creeaza relatia, ci doar o face mai puternica. Iata in schimb cateva sfaturi pentru o prima experienta sexuala care poate deveni reusita

 

sex

Preludiul este de baza!

Preludiul este un mod foarte bun de a face sexul mai bun. Pentru ca „sex” nu inseamna doar contact sexual. Conteaza foarte mult si restul pasilor pana acolo (sarut, atingeri, sex oral, etc.) si mai ales pasii de dupa, cand majoritatea barbatilor fie adorm, fie fumeaza – putini sunt cei care te fac sa te simti dorita dupa ce te-au avut.

 

 

Nu esti excitata suficient? Mai incearca!

 

Nu ajunge sa fii excitata ca sa nu ai prima data dureri la penetrare. Daca esti „uscata”, riscul sa se rupa prezervativul este destul de mare. Iar de multe ori teama de primul contact poate determina o umiditate insuficienta a vaginului. Asa ca, pentru prima experienta este bine sa ai la indemana un lubrifiant pe baza de apa.

 

Nu te astepta sa fie ca-n povesti

Sexul bun se formeaza in timp, pe masura ce incepi sa-i cunosti corpul si placerile partenerului. Nu iti face griji ca ceea ce faci nu este bine, ci gandeste-te ca va urma un sir de alte partide sexuale, care vor deveni in timp din ce in ce mai bune

 

Tacerea nu-i de aur

Vorbeste cu el. Explica-i ce-ti place, cum iti place si ce nu. Este foarte important intr-o relatie „cuvantul”. Scapa de inhibitii cand faci sex pentru ca nu iti sunt deloc de ajutor. Lasa-te libera imaginatiei si o sa ai parte de un sex bun.

 

Ai grija la boli si la sarcina

Chiar daca prezervativul nu ofera siguranta 100%, ai grija ca partenerul tau sa poarte unul, chiar daca tu iei anticonceptionale. Mai mult decat atat, vorbiti despre experientele sexuale din trecut. Femeile sunt expuse la BTS mai mult decat barbatii.

 

Incearca pe parcursul relatiei sexuale sa incepi sa-ti inveti organismul. Vezi care-ti sunt zonele erogene si cum apare si creste tensiunea sexuala. Afla care este cel mai bun mod de excitare si ce nu iti convine din relatia sexuala. Nu lasa asa cum este un lucru ce iti produce discomfort

 

Sfaturile pentru o prima experienta sexuala sunt valabile si pentru femeile care, trecute de 40 de ani, au impresia ca viata lor sexuala nu mai exista. Reinviati-o! Comportati-va de fiecare data ca si cand ar fi prima data!

 

 

Eliza

 

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
Cum sa depasim fricile copiilor pas cu pas?

 Alina Ioana Ciocodan, psiholog Metoda de a aborda frica progresiv este cea mai eficienta. A-l arunca pe copil in apa...

Close